Yogaretreat på Teneriffa

Datum: 24-29 april

Välkommen att följa med på en retreat till vårvackra Teneriffa i slutet av april. Under några dagar tillsammans, låter vi kropp och själ få tina efter vintern. Dagarna innehåller både dynamisk och mjuk yoga, meditation, underbar vegetarisk kost, vandring i naturen, poolhäng och meningsfulla samtal.

 

Högt uppe bland bergen för oss själva
Mandala de Masca är en sinnlig kursgård helt inriktad på yoga. Här, högt uppe i bergen med utsikt över Atlanten erbjuds du dagar av både avskildhet och gemenskap på det sätt du önskar och behöver. Här är du välkommen som du är.

En vanlig dag
En vanlig dag börjar vi med dynamisk hathayoga. Därefter följer frukost. Fram till lunch gör du vad du längtar efter. Kursgården har en pool och det finns flera vandringsleder runt knuten. Det finns möjligt att boka tid för massage eller enskilt samtal. Du kan också besöka den lilla byn Masca och njuta av utsikten.

Efter lunch har vi en gemensam samling och innan middag är det tid för yinyoga och annan mjukare yoga. Dagen avslutas med en gemensam meditation. En av dagarna gör vi en längre vandringsutflykt genom Mascadalen med guide. Vi vandrar hela vägen ner till kusten och blir hämtade med båt för att ta oss tillbaka. Det är en unik utflykt i ett otroligt vackert och dramatiskt landskap.


Vem passar retreaten för

Målet är att såväl du som är erfaren som ny inom yoga ska känna dig hemma. Yogan ger oss en möjlighet att komma till större närvaro med det som känns och ryms inom oss och att möta oss själva som vi är. Det gäller även stelhet och fysiska begränsningar, vilket betyder att huruvida du är vig eller inte är underordnat. Det finns stort utrymme för individuell guidning och det kommer finnas möjlighet till fördjupning inom yogan utifrån din fysiska förmåga oavsett hur den ser ut. Vandringarna kan du göra i gympadojor och utan vandringserfarenhet.


Vädret i april

Statistiken säger att vädret på Teneriffa i april är försommarlikt med temperaturer mellan 16 och 23 grader. Risken för regn är låg och vi återkommer med lite mer packningstips efter anmälan.

Om Purusa och vi som leder retreaten
Retreaten leds av mig, Kristina Aspemo på Purusa. Under snart 10 år har jag undervisat i yoga (hatha och yinyoga) och meditation. Jag arbetar även som samtalsterapeut. Genom åren har jag lett flera retreater inom personlig utveckling. Till vardags driver jag min verksamhet i Stocksund, strax norr om Stockholm. På www.purusa.se kan du läsa mer, och här finner du videos där du kan få en känsla för yogan.

Som assisterande ledare följer även Annika Norlén med. En kär vän med massor av värme och positiv energi. Annika har en lång erfarenhet som ledare inom hälsa och träning och snart är hon certifierad yogalärare. Här kan du läsa mer om Annika.
Pris
8900 kr inkl moms. I priset ingår kursen, helpension och del i dubbelrum och den guidade halvdagsvandringen till Masca.

Kostnader som tillkommer:
·         Flyg och transfer till och från flygplatsen.
·         Om du väljer att boka tid för massage eller individuella samtal med Kristina.
·         500 kr/natt ifall du vill bo i enkelrum

Praktiskt
Resan till Teneriffa ansvarar du själv för. Om du flyger från Stockholm rekommenderar att du reser med Iberia som avgår från Arlanda 14.45 och landar på Teneriffa Sur kl 21.45. Om du reser från annan ort, låt oss veta, så hjälper vi till att samordna.

När vi anländer på tisdagkvällen 24 april bjuds vi på en enkel soppa. Själva retreaten börjar på onsdag morgon 25 april. Vi avslutar retreaten på lördagkväll och lämnar kursgården efter frukost på söndagen 29 april. Vi rekommenderar att du flyger hem med flyg Norwegian som avgår från Teneriffa Sur kl 09.00 och landar på Arlanda kl 15.50, såvida du inte väljer att stanna kvar på ön några extra dagar förstås.

All yogautrustning finns på plats att låna.

Mer info kommer när vi närmar oss avresa.

Anmälan och betalning
Välkommen med din anmälan. Du anmäler dig genom att maila till kristina.aspemo@purusa.se samt betala in anmälningsavgiften på 2000 kr till bankgiro 627-5770. Resterande belopp, 6900 kr betalas senast 28 februari.

Boka inga flygbiljetter förrän du fått din anmälan bekräftad av oss.

Väcker det här en längtan inom dig? Har du frågor och funderingar? Varmt välkommen att höra av dig!

Purusa i samarbete med Mandala Masca . Här finner du även mer foton.

inbjudan Teneriffa (pdf)