Yogaretreat på Teneriffa

Datum: 7-12 maj 2019

Genast när vi kom hit våren 2018 för vår första retreat föll vi. Föll för det underbara landskapet, den välkomnande atmosfären, yogasalen med stora fönster mot naturen, den vegetariska ljuvliga maten, solen och värmen! Ja, redan då visste vi att vi ville återvända. Och det gör vi 7-12 maj 2019.

Välkommen att följa med du också! Under några dagar tillsammans, låter vi kropp och själ få tina efter vintern. Dagarna innehåller både dynamisk och mjuk yoga, meditation, underbar vegetarisk kost, vandring i naturen, poolhäng och meningsfulla samtal.

Högt uppe bland bergen för oss själva
Mandala de Masca är en sinnlig kursgård helt inriktad på yoga. Här, högt uppe i bergen med utsikt över Atlanten erbjuds du dagar av både avskildhet och gemenskap på det sätt du önskar och behöver. Här är du välkommen som du är.

En vanlig dag börjar vi med dynamisk hathayoga. Därefter följer frukost och efter det något vi kallar Yogaverkstad som är tid för frågor, individuell guidning och fördjupning inom yogan kring teknik och andning.  Fram till lunch gör du sedan vad du längtar efter. Kursgården har en pool och det finns flera vandringsleder runt knuten. Det finns möjligt att boka tid för massage eller enskilt samtal eller om du vill ta en joggingrunda med Annika. Du kan också besöka den lilla byn Masca och njuta av utsikten. Eller helt enkelt bara göra ingenting.

Efter lunch har vi en gemensam samling och något vi kallar ”meningsfulla samtal” kring olika teman vi fångar upp genom yogan. Efter middagen avslutar vi dagen med yinyoga och annan mjukare yoga. En av dagarna gör vi en längre vandringsutflykt genom underbara Mascadalen med guide. Vi vandrar hela vägen ner till kusten och blir hämtade med båt för att ta oss tillbaka. Det är en unik utflykt i ett otroligt vackert och dramatiskt landskap.

Vem passar retreaten för
Retreaten vänder sig till kvinnor som längtar efter att fördjupa sina relation till yoga som ett sätt att bli smidigare och starkare och att komma närmare sig själv.

Målet är att såväl du som är erfaren som ny inom yoga ska känna dig hemma. Yogan ger oss en möjlighet att komma till större närvaro med det som känns och ryms inom oss och att möta oss själva som vi är.  Det finns stort utrymme för individuell guidning och det kommer finnas möjlighet till fördjupning inom yogan utifrån din fysiska förmåga oavsett hur den ser ut. Vandringarna sker i kuperat landskap så en skaplig grundkondition krävs. I övrigt kan du vandra i gympadojor och utan vandringserfarenhet.


Vädret i maj

Statistiken säger att vädret på Teneriffa i maj  är försommarlikt med temperaturer runt 20 grader. Risken för regn är låg.

 

 

Om Purusa och oss som leder retreaten
Retreaten leds av mig, Kristina Aspemo på Purusa och Annika Norlén.

Under 10 år har jag, Kristina undervisat i yoga (hatha och yinyoga) och meditation. Jag arbetar även som samtalsterapeut. Genom åren har jag lett många retreater inom personlig utveckling. Till vardags driver jag min verksamhet i Stocksund, strax norr om Stockholm. På www.purusa.se kan du läsa mer, och här finner du videos där du kan få en känsla för yogan.

Som assisterande ledare följer Annika Norlén med. En kär vän med massor av värme och positiv energi. Annika har en lång erfarenhet som ledare inom hälsa och träning och våren 2018 blev hon certifierad yogalärare. Här kan du läsa mer om Annika.

Pris
9200 kr inkl moms. I priset ingår kursen, helpension och del i dubbelrum, transfer till och från flygplatsen och den guidade halvdagsvandringen till Masca.

Kostnader som tillkommer:
·         Flyg
·         Om du väljer att boka tid för massage eller individuella samtal med Kristina.
·         500 kr/natt ifall du vill bo i enkelrum

Praktiskt
Resan till Teneriffa ansvarar du själv för. Se till att ordna med det försäkringsskydd du önskar.

När vi anländer på tisdagkvällen 7 maj bjuds vi på en enklare måltid. Själva retreaten börjar på onsdag morgon 8 maj. Vi avslutar retreaten på lördagkväll och lämnar kursgården efter frukost på söndagen 12 maj.

All yogautrustning finns på plats att låna.

Mer info kommer när vi närmar oss avresa.

Anmälan och betalning
Välkommen med din anmälan. Du anmäler dig genom att maila till kristina.aspemo@purusa.se samt betala in anmälningsavgiften på 2000 kr till bankgiro 627-5770. Resterande belopp, 7200 kr betalas senast 28 februari.

Boka inga flygbiljetter förrän du fått din anmälan bekräftad av oss.

Väcker det här en längtan inom dig? Har du frågor och funderingar? Varmt välkommen att höra av dig!

Purusa i samarbete med Mandala Masca . Här finner du även mer foton.