Om purusa

Jag som driver Purusa heter Kristina Aspemo Renman. Sedan starten 2010 har jag haft förmånen att stödja och möta ett oräkneligt antal människor i olika yrkesroller, åldrar, livssituationer och sammanhang. Så många starka och mänskliga möten av olika slag som det har blivit under dessa år. Jag är tacksam för dem alla!

Flerårig chefserfarenhet

Jag startade Purusa efter att under 15 år ha arbetat som chef och specialist inom finansbranschen. Jag har alltid tyckt om att arbeta med kommunikation och ledarskap och till slut var det dags att göra det på ett friare sätt, mitt sätt. Jag är glad att jag hade modet att ta steget ut i det mer okända, och har inte ångrat mitt beslut en sekund. Jobbpodden mars 2021 – ”Om karriärbyte och att följa sin längtan”

Lätt att förväxla ständig aktivitet med effektivitet

Jag är glad för mina erfarenheter; Jag vet vad det innebär att arbeta i en miljö med höga krav på prestation och att nå resultat. Jag har också sett hur ofta vi går vilse genom att sätta likhetstecken mellan ständig aktivitet och effektivitet. I själva verket leder det till att vi endast når tillfälliga resultat, blir dränerade på energi och får diverse stressrelaterade symtom. 

Skapa en hållbar tillvaro

Alternativet är inte att kasta in handduken, tvärtom. Det är bra att kämpa och att ha ambitioner. Men det är också viktigt att du ibland unnar dig en stunds vila, fyller på med ny energi och kollar att du fortfarande är på rätt kurs och gör det du tycker är meningsfullt, och inte minst roligt.  Ju mer du lever i takt och i kontakt med dig själv, desto lättare blir det att leva det liv du är menad för! 

Att möta det som gör ont, gör oss friare
Alla har vi varit med om smärtsamma upplevelser. Det är en del av att vara människa. Det kan handla om erfarenheter av att vara missförstådd, avvisad, kränkt. Det kan handa om förluster av olika slag. Förlust av tillit, trygghet, relationer och sammanhang som exempel. Ofta skyr vi de känslor som känns svåra,  men ju mer vi förmår möta och bearbeta det svåra, desto friare kan vi bli. Det förändrar inte det som har hänt, men det smärtsamma behöver inte längre definiera och tynga oss. Jag har själv erfarenhet av stora förluster i mitt liv.  Många gångar har jag brutit upp från sammanhang både professionellt och privat. Jag har varit med om en skilsmässa och jag har upplevt att min djupt älskade sambo plötsligt och helt oväntat dog. I januari 2021 kom boken ”När det värsta händer” ut. I den skildrar jag mitt första år efter sorgen, ett år av djupaste sorg, kärlek och förundran. 

Förutsättningar för nära möten – med oss själva och varandra
Jag får ofta frågan, vad jag gillar mest i mitt arbete. Är det att leda grupper, möta individer och par i samtal, bistå företag i ledarskap och kommunikation, ge massage eller att leda yoga? Det är omöjligt att svara på för mig. Inget skulle jag vilja välja bort. Mitt arbete spänner över så mycket och det är just det, mångfalden som jag uppskattar. Samtidigt finns där för mig en tydlig röd tråd. Det jag vill bidra med är att skapa förutsättningar för nära möten – med oss själva och med andra – där vi blir berörda och kan få fatt än tydligare i vad som ryms inom oss och vill bli uttryckt, sagt och gjort.  Jag drivs av en stor nyfikenhet på oss människor och är bra på att skapa förtroendefulla relationer med närvaro, värme, lyhördhet och respekt.

Min dröm

Min dröm är att alla vi människor en dag ska finna vår inre frid. Att vi ska våga möta våra rädslor och ha modet att lyssna till vår inre röst. För hur ska vi kunna skapa ärliga och sunda relationer till vår omvärld såväl privat som i arbetslivet, om vi inte vågar vara ärliga mot oss själva? Ju fler vi blir, desto lättare kan vi skapa den bästa av världar, ett samhälle i fred med oss själva, varandra och naturen. 

Låt dig inspireras och få stöd hos Purusa!

Många utbildningar har det blivit under årens lopp. Jag är ICC-certifierad coach, diplomerad yogalärare, utbildad massageterapeut , diplomerad rekreationsterapeut, certifierad handledare i sorgebearbetning och mindfulnessinstruktör. Därtill har jag gått ett stort antal kurser inom personlig utveckling och ledarskap. I botten har jag en civilekonomexamen med inriktning mot nationalekonomi från Uppsala universitet.