Sagt om

Sedan hösten 2010, då jag startade Purusa har jag i olika form mött många hundra kunder; på yogamattan, på bristen eller i samtalsfåtöljen. Det är en ynnest att få bjudas in till människors innersta, det mest sårbara, det smärtande och få vandra bredvid i ett inre och yttre utforskande för att se hur det uttalade, det läkta, det djupare, och det nya får  ta form och finner nya konkreta uttryck i en människas liv.

Här berättar människor som jag har mött,  med egna ord om sin upplevelse:

”För mig var det aldrig självklart att söka hjälp. Det var på något vis det yttersta beviset på min svaghet men när jag, med stor skepticism, ändå tog klivet in genom Kristinas dörr har jag aldrig slutat förundras. Hur har jag kunnat missa denna värld? För mig är det själslig rehab på högsta nivå där Kristina fått mig att resa mig, lyfta blicken och faktiskt börjat gå. Skickligt, med trygg och fast hand har hon lirkat upp knuten jag nystat på i så många år.

Självklart förstår jag att Kristina proffesionellt möter alla där de väljer att mötas men utan hjärta blir det ingen progress. Det är hjärta mot hjärta liksom. Som en insats. Visar du ditt, så visar jag mitt. Kristinas hjärta är oändligt. Tryggt visar jag mitt.”
Anonym

”Jag älskar Kristinas massage. Den är fast och tydlig och samtidigt så mjuk och närvarande. Det märks att du verkligen kan din sak, allt från hur musklerna löper genom kroppen till hur du bemöter hela människan. Massagen tar på djupet, och gör inte bara musklerna mjuka, utan hela jag blir så otroligt avslappnad av din supersköna massage.”
Anonym

” När vi yogar, ser jag på dig och ser hur mycket du njuter.  Då känner jag att jag också vågar njuta. Jag som alltid har varit så sträng mot mig själv och min kropp märker hur jag tinar.  Ja, jag känner mig faktiskt vacker när jag yogar med dig, och jag älskar det. Det är detta jag har längtat efter så länge, utan att ens veta det.”
Anonym

”Stort tack för allt – det känns som om du varit en skyddsängel för mig den här våren. Jag är så tacksam för ditt rika stöd, tips, uppmuntran, klokhet, intuition och sättet du fångar in, möter och speglar. Så klockrent!”
Anonym

”Jag har vänt mig till Purusa för att få handledning i mitt ledarskap.
Du har en fantastisk förmåga att se helheten i ens styrkor och lyfta fram dessa så att man växer och utvecklas i sin yrkesroll och som människa.  Varje gång vi har träffats är jag starkare o tryggare i min ledarroll och i mig själv. Vill säga tack för det du gör och tack för att du är den du är. ”
Anonym 

”En alldeles vanlig dag. En avtalad tid. Promenaden från stationen känns, som alltid, avslappnad och förväntansfull. Jag möts av en varm kram och vi meckar lite te i pentryt medan vi småpratar systerligt kamratligt. Till slut har vi satt oss. Lugnet lägger sig och spänningen stiger en aning. Vi mäter varandra med blicken. Checkar. Är allt ok? Allt är ok. Är du redo? Japp. Är du? Och dansen kan börja. I centrum står min kramp. Sirligt rör vi oss runt den i cirklar. Jag skyddar. Kristina letar blottor. Inte en ända gång bryts vår ögonkontakt. Hon är slug. Jag är seg. Plötsligt, utan förvarning, sticker hon sin tunna nål rakt in i krampen. Jag stelnar till. Stirrar uppspärrat förvirrat och förtvivlat in i Kristinas lugna trygga ögon innan mina svämmar över. Smärtan, sorgen sliter i mig. Jag kan knappt andas. Försöker kippande få luft. Måste slappna av. Måste få hjärtat att sluta rusa. Paniken är nära. Jag sprängs. Jag måste hitta Kristinas ögon. Lugnet. Tryggheten. Där är de. Lugnet. Tryggheten. Sakta sakta slutar jag spjärna emot. Släpper inte Kristinas blick. Jag får kontroll över hjärnan och också kontroll över kroppens funktioner. Fyll lungorna! Ett djupt andetag. Ett till. Jag andas lugnare nu. Suset, dånet i öronen lägger sig. Kristinas lugna trygga ögon ser rakt igenom mig. Jag släpper taget. Allt upphör. Plötsligt hörs nålens fina ”kling” när den faller till golvet. Vi ser på den. Ser på varandra. Checkar. Är du ok? Jag är ok. Bra! Ett varmt leende och Kristina frågar ”Ska vi boka en ny tid?”
Tina

”I samtalen med Kristina hittade jag tillbaka till den väg som jag skall, och vill, vandra på under mina dagar på jorden – min väg. Kristina har genom att ställa rätt frågor och på ett respektfullt sätt hjälpt mig att reflektera över mina svar och känslor hjälpt mig att bättre förstå vad som ger mitt liv innehåll och mening. Jag har fått klarhet i var jag befinner mig känslomässigt och vart jag vill ta mig. Världen har åter blivit väldigt vacker och färgerna ännu klarare. Livet är fullt av möjligheter och känns åter som en lång och rolig fest, men vissa allvarliga stunder och utmanande passager”
Anonym

Genom att blanda samtal om det svåraste och största frågorna med humor och anekdoter ifrån vardagen så har jag med hjälp av Kristinas hjälpt utvecklats mer än vad jag trodde var möjlig under bara ett halvår”.
Anonym

”Efter en lång karriär utomlands kände jag att hade låtit slumpen ta över beslutet om var jag arbetade i Sverige. Jag kände inte att jag fick den utmaningen jag sökte och mitt självförtroende blev allt sämre i takt med att kände mig mer maktlös i min arbetssituation. När jag började gå till Kristina trodde jag inte å att jag skulle kunna ändra karriärsinriktning. Jag tvivlade starkt på mina kunskaper och egenskaper.

Idag 8 månader senare måste jag välja mellan två jobberbjudanden, båda jobben är något jag inte ens vågade drömma om tidigare, något som verkade ouppnåeligt och helt omöjligt. Nu vet jag att allt är möjligt och jag längtar efter att få örja min nya karriär. Men mest värdefullt med denna resa som har varit både krävande och tung är att jag idag tror på mig själv och tycker om den jag är med allt vad jag faktiskt kan.
Tack Kristina”
Lin Eriksson, marknadskoordinator fd. säljare

”Du är verkligen otroligt bra som yogalärare, jag gillar verkligen din stil, liksom allvarlig och med humor samtidigt. Skön röst som vägleder mjukt och fast helt tiden. Super!!”
Anna B

”Att ta mig tid och lägga pengar på coachning är det bästa jag har gjort på flera år! Kristina gav mig enkla och handfasta verktyg för att reflektera och förstå mig själv bättre, vilket har gett mig en trygghet och kompass för att hitta nästa steg i karriären.”
Johan

”Kristina är otroligt varmt och det känns i atmosfären redan när man kliver innanför hennes dörr. Innan jag träffade Kristina hade jag aldrig varit på coachning och trodde mest det gick ut på att sitta i var sin fåtölj och prata. Men hos Kristina har jag genom olika konkreta övningar fått bearbeta mina problem på ett mycket mer praktiskt och djupgående sätt.

Jag känner verkligen skillnad efteråt och är så lätt och avslappnad i kroppen varje gång jag går därifrån. Jag har lärt mig massor om mig själv och vad jag behöver för att må bra och komma framåt i mitt liv. Jag har verkligen fått ny energi och drivkraft för att göra de förändringar som krävs och jag hade aldrig mått så bra som jag gör om det inte vore för Kristinas vägledning.” 
Emelie

”Kristina lotsar mig på ett öppet och inkännande sätt genom både privata och arbetsmässiga svårigheter och hjälper mig att lära mig att leva ett rikare liv” 
Renee

”Yogan hos Kristina är som balsam för själen. Det spelar ingen roll hur stressad och ofokuserad jag känner mig innan. Så fort jag kliver in i yogasalen, lägger mig på den lila mattan, värmer upp med den vita filten och hör Kristinas röst så infinner sig ett behagligt lugn och inre frid som håller i sig under hela passet. Yogan i en mindre grupp ger en mer intim och behaglig känsla och är helt anpassad efter mina egna behov och önskemål.” 
Susann

”Jag har stressat mycket i mitt jobb de senaste åren och det har satt sig som värk i axlar och i ländryggen. Men efter ett halvår med regelbunden massage hos Kristina är värken nästan helt borta. Mellan gångerna har jag fått bra och enkla hemövningar och faktiskt har jag gjort dem ganska ofta. Jag märker att jag också blivit lugnare och mer intresserad av att tänka mer på hur jag lever.
Peter

”Coachningen hos Kristina har hjälpt mig att blir starkare, att hitta mina behov och lyssna på mig själv. Jag lärde mig se mina beteendemönster och förstå varför jag gör på ett visst sätt i en situation. Jag har blivit modigare och vågar vara obekväm, och lärt mig att när jag inte vågar så är det okej också. Kristina har lotsat mig fram i utvecklingen och hjälpt mig att hitta ömma punkter och visat hur jag kan ta itu med dem.” 
Karin