Pilgrimsvandra med Purusa – upplev dig själv på ett helt nytt sätt

Varför har ni inte kurser för oss som inte lever i ett par?
Varför vandrar ni bara själva? Kan vi inte få följa med?
Vad är en pilgrimsvandring egentligen?
Kan ni inte ha fler workshop, föreläsningar eller kurser?

Inte kunde vi ana att då vi i december 2016 erbjöd vår första pilgrimsresa någonsin, att den skulle fulltecknas på bara en månad. Vi har blivit överväldigade av gensvaret vi fått och veckan före midsommar bär det av med vår första grupp. Under våren har vi fått flera förfrågningar efter fler resor. I påskas provvandrade vi exakt den väg vi ska vandra och skapade ett detaljerat program och bokade upp boende och restauranger. Vi vet att detta kommer att bli ett äventyr deltagarna sent kommer att glömma. Detta vill vi uppleva många gånger.

Nu öppnar vi portarna för vår andra gruppresa för pilgrimsvandring på den kända Camino de Santiago i norra Spanien. Vår resa sker 23 – 30 september, vilket blir ett underbart sätt att förlänga sommaren. Många ser september som årets bästa vandringsmånad med tanke på den sköna värmen, det större lugnet och att det skördas vindruvor och solrosorna svajar majestätiskt på fälten.

Vi är mycket erfarna pilgrimsvandrare
För Gösta, som har vandrat totalt 8 månadslånga pilgrimsvandringar bara i Spanien och har levt som pilgrim på heltid 2012 – 2014, har dessa vandringar förändrat hans liv. Nya inre och yttre världar har öppnats upp och han ser till att vandra minst en månad om året. Just nu skriver han en bok om vad en pilgrimsvandring kan göra med en människa. Kristina har också fått det i blodet, både för egen del och för att göra det med grupper, i Sverige och Spanien.

En vandring inåt, på djupet
Vår resa skiljer sig från vanliga gruppresor för pilgrimsvandring. Grunden till detta är just vår djupgående syn på vad pilgrimsvandring är. Till det yttre kommer vi gå dagsetapper om, i snitt, två mil på breda stigar, men det är inte detta som är den stora bedriften. Vi inbjuder var och en att vandra inåt till sin själ och sitt hjärta.

 

Gruppens rikedom och individens möjligheter
Vi är alla olika och har också olika förutsättningar. Vi vill i grupp vandra som man vanligen gör när man vandrar ensam. Använda oss av det goda i att vara en grupp, men också ge den enskilde stora egna möjligheter. I och utöver själva vandringen, kommer vi bjuda in er att vara med i olika övningar, ceremonier och samtal/föreläsningar. Om man väljer att vara med på allt vi erbjuder kommer det att bli som en enda lång och genomgripande kurs i personlig yttre och inre utveckling.

Enkelhet och omsorg i naturens rytm
Vi har för avsikt att ta med oss lika många män som kvinnor i en överblickbar grupp – för en bra balans och för att vi ska kunna ge var och en uppmärksamhet och individuell inspiration.

Vi kan verkligen skräddarsy just din vecka. Vill eller kan du t ex inte bära din ryggsäck kan vi lösa det. Vill du t ex ha ett enskilt samtal likaså. Vår omsorg om dig som deltagare börjar redan när du anmäler dig och går via informationskväll till uppvärmningsvandring och svar på frågor du har inför avfärd.

Vi sover tillsammans i ”äkta” härbärgen längs vägen. I enkla sovsalar tillsammans med den myllrande mängden spännande pilgrimer.
Vi vandrar den första timmen i mörker och tystnad. Vi pausar ungefär en gång i timmen. Med oss på vandringarna har vi tematiska frågor och olika övningar. På eftermiddagen finns mycket fri tid och sen på kvällen återsamlas vi och äter middagarna tillsammans. En del lagar vi tillsammans på härbergena, andra äter vi på restaurangerna, sk pilgrimsmenyer till starkt reducerade priser. Kvällen avslutas med en gemensam samling.

Praktisk information
Plats: Från Sarria till Santiago, sammanlagt cirka 12 mil fördelat på 6 vandringsdagar

Datum: 23-30 september 2017, sex vandringsdagar och två resdagar.

Vi samlas för middag i Sarria på kvällen den 23 september, kl 18. Förslaget är att flyga till Santiago de Compostela och därifrån ta buss eller taxi de 12 milen till Sarria. Vi går i mål i Santiago de Compostela 29 september och tillbringar dagen där tillsammans. Den 30 september efter frukost skiljs vi åt. De som vill resa hemåt gör de och de som vill vara kvar eller resa vidare gör det.

Informations- och inspirationsmöte:  Torsdag 24/8 kl 18:30 – 20:30

Vandring längs Roslagsleden: Söndag 3/9 kl 09:00 – 16:00

Pris: 6 000 kronor inklusive moms per person.

Anmälan: Intresset för vandringen är stort och platserna få, så anmäl dig så snart du bestämt dig. Anmälan är bindande. Anmäler dig gör du via mail till kristina.aspemo@purusa.se eller gosta@sincera.se samt genom att betala in anmälningsavgiften på 2 000 kr på bankgiro 627-5770. Ange ditt namn och ”Caminon”. Resterande belopp betalas senast 23 augusti. Vid avbokning tidigare än detta datum återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Därefter gäller ingen återbetalning.

Vad som ingår:
Informationsmöte – 24/8
Förberedande vandringsdag längs Roslagsleden – 3/9
Gösta och Kristina fungerar som vandringsguider före, under och efter resan
Kursupplägg med olika övningar, ceremonier och föreläsningar mm
Vi håller i alla dagsprogram och bokningar av boenden och restauranger

Vad som inte ingår:
Resa till Sarria och från Santiago de Compostela, men vi ger tips på lämpliga resor
Boende i Alberguen, enkla med väldigt funktionella och härbärgen, i sovsal, 
7 nätter (mellan 8 – 13 €/natt)
Mat, dryck och annat (detta beräknas kosta mellan 20 – 30€/dag)
Försäkringar

Låter det här spännande? Hör av dig till oss och anmäl dig till informationskvällen för att få veta mer.