Yogaretreat på Teneriffa

Datum: 21-26 april 2020 – FULLBOKAD

Första gången vi kom till Masca föll vi. Föll för det underbara landskapet, den välkomnande atmosfären, yogasalen med stora fönster mot naturen, den vegetariska ljuvliga maten, solen och värmen! Ja, redan då visste vi att vi ville återvända många gånger. Och det gör vi nu åter 21 -26 april 2020. Välkommen att följa med du också! 

Under några dagar tillsammans, låter vi kropp och själ få tina efter vintern. Dagarna innehåller både dynamisk och mjuk yoga, rörelseformen Nia som utöver yoga är inspirerat av dans och kampsport, underbar vegetarisk kost, vandring i naturen, poolhäng och meningsfulla samtal.

Högt uppe bland bergen för oss själva

Mandala de Masca är en sinnlig kursgård helt inriktad på yoga. Här, högt uppe i bergen med utsikt över Atlanten erbjuds du dagar av både avskildhet och gemenskap på det sätt du önskar och behöver. Här är du välkommen som du är.

En vanlig dag börjar med att väcka kroppen och sinnet med rörelse. Därefter följer frukost och efter det något vi kallar Yogaverkstad som är tid för frågor, individuell guidning och fördjupning inom yogan kring teknik och andning. Fram till lunch gör du sedan vad du längtar efter. Kursgården har en pool och det finns möjligt att boka tid för massage för den som önskar. Du kan också besöka den lilla byn Masca och njuta av utsikten. Eller helt enkelt göra ingenting!

Efter lunch har vi en gemensam samling och något vi kallar Meningsfulla samtal kring ett tema per dag, något som också genomsyrar yogan och Nian. Efter middagen avslutar vi dagen med yinyoga och annan mjukare yoga eller skön Nia. En av dagarna gör vi en längre vandringsutflykt genom underbara Mascadalen med guide. Vi vandrar hela vägen ner till kusten och blir hämtade med båt för att ta oss tillbaka. Det är en unik utflykt i ett otroligt vackert och dramatiskt landskap. Vandringen är inget måste utan det går också fint att stanna kvar i Masca och tillbringa dagen där. 

Vem passar retreaten för
Retreaten vänder sig till kvinnor i alla åldrar som längtar efter att fördjupa sina relation till yoga och sig själv. I år får du också möjlighet att utforska Nia som är en variationsrik rörelseform som stärker kropp och själ inifrån och ut.

Målet är att såväl du som är erfaren som ny inom yoga ska känna dig hemma. Yogan och Nian ger oss en möjlighet att komma till större närvaro med det som känns och ryms inom oss och att möta oss själva som vi är. Det finns stort utrymme för individuell guidning och det kommer finnas möjlighet till fördjupning inom yogan utifrån din fysiska förmåga oavsett hur den ser ut. Detsamma gäller för Nian som inte kräver någon förkunskap. Vandringarna sker i kuperat landskap så en skaplig grundkondition krävs. I övrigt kan du vandra i gympadojor och utan vandringserfarenhet. 

Vädret i april
Statistiken säger att vädret på Teneriffa i slutet av april  är försommarlikt med temperaturer runt 20 grader. Risken för regn är låg.

Om Purusa och oss som leder retreaten

Retreaten leds av systrarna Kristina Aspemo och Helena Kästel. Rörelse och personlig utveckling är något vi båda brinner för och vill inspirera till. På retreaten delar vi med oss av det vi älskar. 

Kristina driver Purusa och har under mer än 10 år undervisat i yoga (hatha och yinyoga) och meditation. Hon arbetar även som samtalsterapeut. Helena är utbildad inom yoga och Nia som hon undervisar i sedan många år. 

www.purusa.se kan du läsa mer, och här finner du videos där du kan få en känsla för yogan.

Pris
Totalt ca 9300 kr inkl moms (beroende på eurons värde vid betalning).

Själva kursavgiften som är 4800 kr inkl moms betalar du till Purusa, bankgiro 627-5770. Kostnaden för kost och logi  (helpension) som motsvarar 450 euro betalar du direkt till Mandala de Masca.

I totalpriset ingår kursen, helpension och del i dubbelrum, transfer till och från flygplatsen och den guidade halvdagsvandringen till Masca.

Kostnader som tillkommer är flyg och 55 euro/natt ifall du vill bo i enkelrum.

Praktiskt
Resan till Teneriffa ansvarar du själv för. När du har anmält dig kommer du få förslag på lämpliga flygresor.

När vi anländer på tisdagskvällen 21 april bjuds vi på en enklare måltid. Själva retreaten börjar på onsdag morgon 22 april. Vi avslutar retreaten på lördagkväll och lämnar kursgården efter frukost på söndagen 26 april.

All yogautrustning finns på plats att låna.

Se till att ordna med det försäkringsskydd du önskar.

Mer info kommer när vi närmar oss avresa.

Anmälan och betalning
Välkommen med din anmälan. Du anmäler dig genom att maila till    kristina.aspemo@purusa.se.

I samband med din anmälan betalar du 2500 kr till Purusa. Låt oss veta i din anmälan om du önskar enkelrum.

Resterande belopp, betalas senast 28 februari.

Avbokningsvillkor
Resan är bindande. Din plats kan dock överlåtas till en annan person.

Vid avbokning tidigare än 28 februari återbetalas allt utom anmälningsavgiften. Därefter gäller ingen återbetalning.

Boka inga flygbiljetter förrän du fått din anmälan bekräftad av oss.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor, funderingar och med din anmälan till det som för oss är årets höjdpunkt!

Purusa i samarbete med Mandala Masca . Här finner du även mer foton.