Yogaretreat på Teneriffa

Datum: 31 oktober – 5 november

Första gången vi kom till Masca föll vi för det underbara landskapet, den välkomnande atmosfären, yogasalen med stora fönster mot naturen, den vegetariska ljuvliga maten, solen och värmen! Ja, redan då visste vi att vi ville återvända många gånger. Och nu äntligen, efter att världen åter börjar öppna upp gör vi det åter, närmare bestämt den 31 oktober – 5 november. Välkommen att följa med du också och förlänga sommarkänslan! 

Under några dagar tillsammans, ger vi näring till både kropp och själ. Dagarna innehåller både dynamisk och mjuk yoga, rörelseformen Nia som utöver yoga är inspirerat av dans och kampsport, underbar vegetarisk kost, vandring i naturen, poolhäng och meningsfulla samtal.

Högt uppe bland bergen för oss själva

Mandala de Masca är en sinnlig kursgård helt inriktad på yoga. Här, högt uppe i bergen med utsikt över Atlanten erbjuds du dagar av både avskildhet och gemenskap på det sätt du önskar och behöver. Här är du välkommen som du är.

En vanlig dag börjar med att väcka kroppen och sinnet med rörelse. Därefter följer frukost och efter det något vi kallar Yogaverkstad som är tid för frågor, individuell guidning och fördjupning inom yogan kring teknik och andning. Fram till lunch gör du sedan vad du längtar efter. Kursgården har en pool och det finns möjligt att boka tid för massage för den som önskar. Du kan också besöka den lilla byn Masca och njuta av utsikten. Eller helt enkelt göra ingenting!

Efter lunch har vi en gemensam samling och något vi kallar Meningsfulla samtal kring ett tema per dag. Efter middagen avslutar vi dagen med yinyoga och annan mjukare yoga eller skön Nia. En av dagarna gör vi en längre vandringsutflykt genom underbara Mascadalen med guide. Det är en unik utflykt i ett otroligt vackert och dramatiskt landskap. Vandringen är inget måste utan det går också fint att stanna kvar i Masca och tillbringa dagen där. 

Vem passar retreaten för
Retreaten vänder sig till kvinnor i alla åldrar som längtar efter att fördjupa sina relation till yoga och sig själv. Du får också möjlighet att utforska Nia som är en variationsrik rörelseform som stärker kropp och själ inifrån och ut.

Målet är att såväl du som är erfaren som ny inom yoga ska känna dig hemma. Yogan och Nian ger oss en möjlighet att komma till större närvaro med det som känns och ryms inom oss och att möta oss själva som vi är. Det finns stort utrymme för individuell guidning och det kommer finnas möjlighet till fördjupning inom yogan utifrån din fysiska förmåga oavsett hur den ser ut. Detsamma gäller för Nian som inte kräver någon förkunskap. Vandringarna sker i kuperat landskap så en skaplig grundkondition krävs. I övrigt kan du vandra i gympadojor och utan vandringserfarenhet. 

Vädret 
Statistiken säger att vädret på Teneriffa vid månadsskiftet oktober/november  är skönt sensommarlikt med temperaturer strax över 20 grader. Risken för regn är relativt låg.

Om Purusa och oss som leder retreaten
Retreaten leds av systrarna Kristina Aspemo och Helena Kästel. Rörelse och personlig utveckling är något vi båda brinner för och vill inspirera till. På retreaten delar vi med oss av det vi älskar. 

Kristina driver Purusa och har under mer än 10 år undervisat i yoga (hatha och yinyoga) och meditation. Hon arbetar även som samtalsterapeut. Helena är utbildad inom yoga och Nia som hon undervisar i sedan många år. 

www.purusa.se kan du läsa mer, och här finner du videos där du kan få en känsla för yogan.

Pris
Totalt ca 9300 kr inkl moms.

Själva kursavgiften som är 4800 kr inkl moms betalar du till Purusa, bankgiro 627-5770. Kostnaden för kost och logi  (helpension) som motsvarar 4500 kr inkl moms betalar du direkt till Mandala de Masca. Purusa förmedlar kontaktuppgifterna.

OBS! Du som varit anmäld till den tidigare retreaten som blev inställd på grund av pandemin har redan betalt för kost & logi. Betalade du extra för enkelrum då, gäller även det nu.

I totalpriset ingår kursen, helpension och del i dubbelrum, transfer till och från flygplatsen och den guidade halvdagsvandringen.

Kostnader som tillkommer är flyg.

Praktiskt
Resan till Teneriffa ansvarar du själv för. När du har anmält dig kommer du få förslag på lämpliga flygresor. Se till att du har de försäkringar du behöver vid eventuell sjukdom, men också vid eventuella förändringar i coronarestriktioner och/eller flygbolagens rutter.  Se också till att du har de nödvändiga dokument du behöver för att resa in och ut ur Spanien. Kolla även redan nu att ditt pass är giltigt eftersom det kanske legat i byråladan ett tag. 

När vi anländer på söndagkvällen 31 oktober bjuds vi på en enklare måltid. Själva retreaten börjar på måndag morgon 1 november. Vi avslutar retreaten på torsdag kväll och lämnar kursgården efter frukost på fredagen 5 november.

All yogautrustning finns på plats att låna.

Mer info kommer när vi närmar oss avresa.

Anmälan och betalning
Du anmäler dig genom att maila till  kristina.aspemo@purusa.se.  I samband med anmälan betalar du in hela avgiften.

Avbokningsvillkor
Anmälan är bindande och avgiften återbetalas inte vid avbokning annat än mot uppvisande av läkarintyg. 

Boka inga flygbiljetter förrän du fått din anmälan bekräftad av oss.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor, funderingar och med din anmälan till det som för oss är årets höjdpunkt!

Purusa i samarbete med Mandala Masca . Här finner du även mer foton.